Et gatebarn i Rio fikk meg til å ta en viktig beslutning som endret mitt liv!

Jeg tror vi alle har et behov for noe mer her i livet, noe som virkelig betyr noe for oss, noe som gjør at vi stopper opp og sier til oss selv: ”Nok er nok, det jeg gjør nå, gidder jeg ikke lenger. Jeg vil ikke finne meg i å ha det på denne måten, dag ut og dag inn. Jeg må gjøre noe som får hjertet mitt til å danse og glede meg over livet.”

For at vi virkelig skal kunne ta en beslutning og gjøre de drastiske endringene, så må det være noe som virkelig driver oss. Noe som gjør at vi endelig tar tak i det som har gått og gnaget en stund og som gjør at vi vender om og finner en annen vei. Som gjør at vi våger å ta den beslutningen som virker så skremmende.

Og samtidig som er sååå nødvendig og som gjør at vi ikke lenger vil høre på det andre tenker er lurt for oss å gjøre. Eller det...

Fortsett å lese...

Frihet...

For 20 år siden satt jeg på kontoret og var lei av å gå dag ut og dag inn til en jobb som ikke gav meg den gleden jeg ønsket meg. Det var en bra jobb, det var bra folk som jobba der også, til og med lederne var ikke så verst..

Jeg hadde dager som var bra. Jeg hadde det gøy på jobb, men når jeg tenkte på livet mitt visste jeg at det var litt på vent… Jeg visst at dette ikke var det jeg drømte om…

For jeg merket at jeg lengtet etter noe annet... jeg elsket blant annet å reise… så jeg satt ofte og dagdrømte om hvor jeg skulle reise neste gang…. jeg drømte om å dra på jordomseiling… jeg drømte om å reise til et annet land og bo der en stund…. et varmere sted… et sted med andre mennesker…
 
Men mye holdt meg tilbake…. jeg måtte jo betale regningene mine… jeg måtte jo...

Fortsett å lese...

Hvordan kan vi gå "all in" og hva betyr det egentlig?

Hva betyr det å gå "all in?"

Mange jeg snakker med sier de er redde for å satse, fordi de er redde for å ikke klare seg økonomisk. Og de har hørt at dersom de skal våge å satse på en business, må de gå "all in". Brenne alle båter og kun ha en PLAN A!

Men om vi ser på denne metaforen og ser for oss at vi reiser til en øde øy for å starte på nytt og brenner båtene slik at det ikke er noe vei tilbake. Hva tenker du om hva vi må ha med oss inn på denne øya? Vil vi komme tomhendte?

Ville du reist tomhendt til en øde øy for så å brenne alle båtene og ikke ha noe å leve av de første ukene? Eller ville du tatt med deg litt proviant og noe redskap? 

Jeg tror grunnen til at så mange er redde for å satse og gå "all in" er fordi de tenker at de må kutte inntekta si for å kunne gjøre...

Fortsett å lese...

Jakten på det gode liv

Jeg pleide å se på ”jakten på det gode liv”-serier for noen år tilbake, lenge før jeg våget meg utpå for å skape min egen vei. Og jeg beundret de som våget å følge sin vei og gjøre det de virkelig drømte om, som fylte dem og gjorde livet deres vakrere, mer spennende og mer betydningsfullt. 

I disse programmene, var det gjerne noen som hadde reist til sydligere strøk og kjøpt et gammelt småbruk som de gjorde om til et pensjonat eller lignende og der serverte de hjemmelagede retter kombinert med lokal vin de dyrket. Og alt var koselig og fint. Jeg elsket de programmene. 

Og jeg tenkte at det var så deilig det livet de levde. Selv om jeg tror nå at det var en del timer med hard jobbing og frustrasjoner som lå bak fasaden vi fikk se på TV og ikke minst mot til å våge seg utpå noe de ikke kunne se resultatene av, ...

Fortsett å lese...

Styrk ditt forsvar!

En ting som ikke kommer så godt frem i media i disse dager, men som kanskje er noe av det viktigste vi kan gjøre, er å styrke vårt eget forsvarssystem... slik at vi blir mest mulig motstandsdyktige mot angrep utenfra.

Det er selvsagt også veldig viktig å følge de retningslinjene som blir gitt fra myndigheter og helsevesen, som å holde avstand, begrense sosial omgang, være nøye med håndhygiene, beskytte andre dersom vi hoster eller nyser...osv… men det er også viktig å:

STYRKE VÅRT EGET IMMUNFORSVAR!

For å ha et godt forsvar - sørg for:

• Sunn og næringsrik mat.
• Rikelig med vann for god hydrering som er viktig for alle funksjoner i kroppen og noe cellene dine avhenger av for å utføre jobben sin.
• Nok hvile. Sørg for god søvn og generelt nok hvile.
• Frisk luft og solstråler. Sørg for at du får massevis...

Fortsett å lese...

En grunn til bekymring....

For en dag….

En meget spesiell dag er på hell… 12.mars 2020.
En dag vi alle vil huske så lenge vi lever og senere vil den gå inn i historiebøkene….

Spørsmålene er unisone… og de presser seg frem…

Hva skal vi gjøre? Hvordan skal vi beskytte oss? Hva må vi forholde oss til? Hva om dette rammer oss personlig?

Forrige fredag hadde jeg en live-sending i en Facebook-gruppe jeg administrerer, der jeg snakket om tematikken rundt hvordan en krise påvirker valgene våre… og jeg stilte spørsmålet: ”Hvorfor gjør vi ikke det vi vet er det rette for oss, FØR en krise inntreffer?”

Lite visste jeg da at vi under en uke senere, faktisk skulle befinne oss midt oppe i en krise som var helt reell.…

Men nå er det konstatert fra øvre hold. Norge er i krise. De strengeste tiltak i fredstid er innført…. Skoler og barnehager er...

Fortsett å lese...

«If you are serious you go all out»

Deler denne nydelige videoen av Celina Ludvigsen og hva hun har fått til med hesten sin. Den er, i tillegg til å vise Celinas fantastiske resultater, spekket med inspirasjon fra kjente taler og talere. (Se link til youtube-video nederst i teksten).

Jeg elsker denne videoen på mange måter, fordi jeg har selv tilbrakt store deler av mitt liv i stallen, med mine vidunderlige hester og mye av det jeg jobber med i dag og viser mine kunder, er hentet fra nettopp læring fra hestene selv og fra fantastiske hestetrenere jeg har lært av, som er opptatt av å kommunisere med hestene sine på den naturlige måten og som derfor får til utrolige ting.

Prinsippene og psykologien bak det å overkomme frykt og å mestre, handler mye om det samme - enten om det er i trening av hest eller forståelse av menneskenes psyke, slik at vi kan forstå hvordan vi skal overkomme frykt.
 
Mitt fokus er å hjelpe...
Fortsett å lese...

Hvordan få kreativiteten til å flyte fritt?

Hender det at du stopper helt opp når du ønsker å være kreativ og skapende?

Du ønsker å skrive noe, si noe eller skape noe? Men ordene vil bare ikke komme ut? Eller idéene er totalt fraværende. Ingenting av det du tenker kan brukes til noe som helst.

Det er som om en stor vifte med usammenhengende tanker spinner rundt og stopper deg fra å hente frem gullet som du vet ligger der. Og istedenfor kommer alle tankene om hva som skulle vært gjort, fram i bevisstheten og forstyrrer. Tida strekker ikke til, andre ting som er viktig banker på og bukter seg frem - og opptar plassen som du hadde lyst til å vie skapertrangen og det som gir deg følelsen av flyt.
 
Du kjenner på at du så gjerne skulle hatt 20 timer mer enn du har i døgnet, minst. Og fått tid til å være mer kreativ. Fått lov til å gjøre de tingene som egentlig betyr noe. Men alle...
Fortsett å lese...

Redd for at selvdisiplinen skal svikte?

Er du god på selvdisiplin?

Eller kjenner du på at bare ordet får kroppen til å synke sammen et par hakk?

Når noen sier at du må ha selvdisiplin – retter du da ryggen og tenker ”yes – give it to me baby – dette fikser jeg!”

Eller blir du irritert over at noen i det hele tatt brakte temaet på banen?

Jeg må innrømme at jeg har tilhørt den siste kategorien der…. Den med å bli irritert over at noen sier det er viktig å ha selvdisiplin. Uten selvdisiplin vil du ikke få det til!
 
”Oh.. jeezzz…” himler med øynene… ”hva faen liksom” og kjenner at suget tar tak i magan på meg og drar mellomgulvet flere titalls centimeter innover og oppover… til det stopper i et svart mørke….
 
En skam om å ikke strekke til brer seg…. Følelsen av å være svak… sniker seg inn...
Fortsett å lese...

Redd for å få panikk?

Har du noen gang opplevd å få panikk på en scene? Eller vært redd for å få det?

Eller kanskje du har kjent på frykten som kommer snikende når du sitter i et møterom og opplever at lederne plutselig sier at det hadde vært fint om vi blir litt bedre kjent, hva med en liten presentasjonsrunde…
Forferdelig følelse ikke sant? Når du kjenner at kroppen plutselig begynner å leve sitt eget liv… helt på egenhånd. Når du kjenner at halsen blir tørrere og begynner å stramme seg… hjertet begynner å slå så hardt at du lurer på om de rundt deg kan se det også… varmen sprer seg i hodet og du merker at en liten svetteperle har klart å trenge seg helt ut mellom rynkene i panna… panikken er rett rundt hjørnet…
 
Jeg har opplevd akkurat det… og ikke bare en gang, men mange ganger. For en del...
Fortsett å lese...
1 2
Close

50% fullført

For å fullføre

Legg inn navn, epostadresse og klikk på knappen!