Ønsker å starte, men redd for å feile?

Nov 03, 2021
Hvordan kan vi våge å satse på egen online virksomhet når panikken eller frykten for å feile rår?
 
Når vi søker etter strategier for å skape vår egen online virksomhet er det stort sett markedsførings strateger som dukker opp i feeden vår, eller folk som vil fortelle deg hvordan du skal få på plass en nettside…
 
Problemet er bare… at dersom vi er redde for å være synlige og vise oss fram, bekymret for hvordan vi skal lære oss alt det nye, usikker på om den vi er er god nok, eller det vi ønsker å tilby er godt nok, så hjelper det veldig lite å få en markedsføringstrategi…
 
Den vil mest sannsynlig bare bidra til at du blir fullstendig overveldet når du får beskjed om å være på sosiale medier til alle døgnets tider - eller stoppe deg helt før du rekker å gjøre noe som helst, fordi du ikke tror på at det som blir sagt er noe du mestrer eller noe du ikke ønsker å bruke så mye tid på… og dermed kan det medføre at en drøm som hadde vært mulig å realisere, går i dass før den rekker å se dagens lys.
 
De fleste som ønsker å starte sin egen virksomhet er opptatt av særlig to ting…. Å kunne glede seg til å gå på jobb hver dag, fordi de kan gjøre noe som føles meningsfullt, leve av noe de er gode på og som de elsker å gjøre og gjøre en forskjell for andre… helst en kombinasjon av alt…. og samtidig ha kontroll på sin egen tid og agenda.
 
Men dersom vi hopper på en markedsføringstrategi som det første vi gjør, vil alt fokus tas bort fra det vi egentlig har lyst til å bruke tiden vår på. Og 90% går med til å poste i sosiale medier eller skrive innlegg på en blogg eller skrive e-postlister til månen og tilbake….
 
Dette nører igjen oppunder vår følelse av å ikke strekke til… for det blir for mye å henge med på…
 
Det skaper mer fortvilelse og overveldelse og en opplevelse av å ikke være god nok.
 
Jovisst, må vi selge produktene våre, dersom vi skal drive en forretning… men før vi kan gjøre det, før vi går i gang med en markedsføringsplan og før vi skaper en nettside til og med…. Må vi være på plass i oss selv om businesseiere.
 
Vi må kjenne på at vi er gode nok og verdige suksess. Vi trenger å komme fra et sted der vi ikke bare tror på, men VET at vi er gode nok, samme hva som skjer.
Og ikke minst må vi ha tro på at det vi selger, er av stor verdi for dem vi selger det til.
 
Når vi har et produkt vi vet er nyttig for andre, og samtidig har et selvbilde som stråler av selvsikkerhet og er forankra i bakken, først da kan vi begynne å tenke på hvordan vi skal markedsføre og selge produktene våre.
 
Når vi kommer fra det stedet, blir markedsføringen piece of cake!
 
Derfor trenger vi ikke å ha fokus på markedsføring når vi er i startgropa og ønsker å starte vår egen bedrift, heller ikke en nettside – selv om vi skal ha bedriften vår online.
 
Den eneste forskjellen på en online bedrift og en ikke online bedrift er at den er – ja online…. Og friheten som følger med en online bedrift da 😉
 
Så det vi trenger å gjøre, dersom vi ønsker å starte vår egen bedrift, online eller ikke, er å komme på plass i oss selv som bedriftseiere og skape et best mulig produkt eller se verdien i det.
 
Vi trenger å få snudd om på hva vi tror om oss selv og produktene våre, slik at vi har tillit til at den vi er og det vi gjør, er av høy verdi for andre!
 
Vi kan da ha fokus på det som virkelig er av interesse for oss istedenfor. Oss selv og det vi ønsker å jobbe med og bruke tiden vår på.
 
Spør deg selv: Hvor ville du vært og hva ville du gjort, dersom du visste at du var god nok og at ditt produkt var av stor verdi for andre?

Ønsker du å ta din virksomhet online?

Få hjelp til å se hvordan du kan skape et profesjonelt digitalt system som hjelper deg å hjelpe dine klienter online? Bli med i min gratis gruppe på Facebook, der får tilgang til ukentlige treninger med høy verdi på ting du kan gjøre umiddelbart for å få din virksomhet digital. Og bli kjent med meg og mitt arbeid. 
Klikk her og bli med i gruppa!

Er du allerede kjent med mitt arbeid og ønsker å komme i gang med å ta din virksomhet online så raskt som mulig? Da kan du starte her med å få en gratis funnel opp i løpet av et par dager og deretter kan vi få på plass et profesjonelt digitalt system for deg i løpet av 8-12 uker. Les mer ved å klikke på knappen under. 

Klikk her for mer info!