Hvordan kan vi gå "all in" og hva betyr det egentlig?

Nov 11, 2020

Mange jeg snakker med sier de er redde for å satse, fordi de er redde for å ikke klare seg økonomisk. Og de har hørt at dersom de skal våge å satse på en business, må de gå "all in". Brenne alle båter og kun ha en PLAN A!

Men om vi ser på denne metaforen og ser for oss at vi reiser til en øde øy for å starte på nytt og brenner båtene slik at det ikke er noe vei tilbake. Hva tenker du om hva vi må ha med oss inn på denne øya? Vil vi komme tomhendte?

Ville du reist tomhendt til en øde øy for så å brenne alle båtene og ikke ha noe å leve av de første ukene? Eller ville du tatt med deg litt proviant og noe redskap? 

Jeg tror grunnen til at så mange er redde for å satse og gå "all in" er fordi de tenker at de må kutte inntekta si for å kunne gjøre det.... men hva skjer da? Da vil jo alt fokus rettes på den inntekten vi ikke har og på hvordan vi skal kunne overleve? Da blir det som å reise til øya uten så mye som en nistepakke!

Men er det virkelig det som menes med å gå "all in"?

Jeg tror ikke det!

I min verden er det ingen som kutter livlina si før de har kommet igang. Det å gå "all in" handler om å ha med seg litt proviant og redskap på veien (for eksempel nåværende inntekt). 

Å gå "all in" handler ikke om å kutte livslina og gjøre det umulig for oss selv. Det handler om å gjøre det som må til for å skape det vi ønsker å skape. Og i de fleste tilfeller er det helt nødvendig å ha en inntekt med på veien, mens vi skaper det vi skal leve av. Og det betyr at det å ha med denne et stykke på veien er en del av det å gå "all in". 

Når vi har med oss litt proviant og redskap på veien, vil vi se at vi får rom til å virkelig skape det vi har lyst til å skape - slik at vi kan følge den drømmen vi bærer på, istedenfor å skulle skape noe i hui og hast fordi vi kun har fokus på å overleve (les: pengene). 

Når vi kan se på vår nåværende inntektskilde som en del av det å satse, og at dette er en del av stegene på veien, får vi også et annet perspektiv på den jobben vi har i dag. Fordi vi ser at den faktisk hjelper oss å skape den drømmen vi har lengtet etter.

Om vi tenker at vi ikke har råd til å følge drømmen om å satse på egen business og samtidig ikke trives der hvor vi er i dag, tenker jeg det er nødvendig å snu om på spørsmålet og spørre oss selv: Har jeg råd til å la være?

Vi har alle et valg og vi kan velge å la være. Vi kan legge drømmen på hylla og bli der vi er. Men hva koster det oss? Og hva er konsekvensen av å gjøre dette?
Hva koster det av penger du ikke får muligheten til å tjene, når du er ansatt og tjener for andre og ikke til din egen bedrift?
Hva koster det av mangel på energi og entusiasme, som igjen påvirker helsa vår?
Hva har det å si for de vi er glade i, om vi er i en jobb vi gleder oss til å gå til hver dag eller ikke?
Hva har det å si for oss som rollemodeller for andre, for barna våre, om vi ikke våger å gjøre det vi virkelig har lyst til? 
Hva har det kosta oss til nå - å bli der vi er - kanskje alt for lenge allerede?
Hva vil det koste oss om vi blir værende der, i årene som kommer?

Kan vi velge å gå "all in" istedenfor? Og endelig bygge den drømmen vi har lengta etter? 

For meg så betyr det å gå "all in" å gjøre det som må til, og i de fleste tilfeller handler det om å ha med seg sin nåværende inntektskilde et stykke på veien, slik at vi får ro til å skape en business vi virkelig ønsker oss. Fordi - vi bygger ikke en business for å være der i 2-3 år. Vi bygger den for resten av livet!
Det å gå "all in" er å gjøre det som er nødvendig og å investere i det som er nødvendig.
Det å gå "all in" betyr rett og slett å gjøre det som skal til, for å gjøre drømmen til virkelighet.

Og dersom vi ikke er fornøyd der vi er, eller kanskje til og med mistrives, er det viktig å gjøre noe med det nå! 

Vil du gjøre din drøm til virkelighet?
Er du klar for å gå "all in"?
Er du klar for å gjøre det NÅ?

Er du en terapeut eller helse-ekspert som ønsker å ta hele eller deler av virksomheten din online?

Da har jeg en super trening for deg rett her, der jeg viser deg hvilke 5 skift smarte terapeuter tar for enkelt å kunne tilby sin ekspertise online, oppnå mer frihet og tjene mer...
Gratis trening her >>