Få salg uten å betale for det... ehhh….!

Jun 11, 2021

Jeg leste her om dagen en post der noen mener at vi kan få kunder helt gratis igjennom sosiale medier... det er bare å lære seg å poste på Instagram og Facebook.... (sa de 24/7??)

WHAT??? 

Er dette gratis?

I så fall betyr det at min tid ikke er verdt en dritt!

Og vi har en ganske så forskjellig oppfatning av hva gratis betyr! 

REMEMBER:

«There is no such thing as free lunch!»

Jeg blir egentlig irritert og forbanna når jeg ser dette! Fordi mange tror da at det er så enkelt og at vi kan få kunder uten å betale for dem!

Halloooo - hva er din tid verdt?

Om du mener at din tid ikke er så viktig - ja seff - da kan jeg være enig i at det kan virke gratis!!! Men jeg tror deg ikke om du sier det!!

Så klart er tiden din viktig!

Grunnen til at noen sier dette er fordi de skal selge deg en metode som høres enkelt ut å få kunder på! Men det er ikke enkelt! Det er vanvittig hardt arbeid! Det krever masse innsats over LANG TID!

Og det er arbeid som veldig mange ikke kan fordra! Bortsett fra de som lever av å lære andre å gjøre dette.

Selvfølgelig kan du få mange følgere av å poste 374 poster i døgnet på Insta... men kom ikke og fortell meg at det er gratis! Det er BULLSHIT!

Det koster blod, svette og tårer. Det koster masse frustrasjon, det koster tiden du kunne brukt sammen med ungene dine, eller til å pleie kundene dine. Du vet… de virkelige kundene dine! De som betaler for tjenestene dine. De som ser og forstår verdien i det du gjør og setter pris på at du er der og kan hjelpe dem. Det er de som har betalt for tiden din og som det er viktig å gi verdi til!

Om du bruker all din energi på å poste til alle gratisfølgere på FB eller Instagram eller Tik-Tok eller whatever som er i vinden… så har du plutselig ikke mer å gi til å gjøre det du virkelig er god på og de du kan gjøre en forskjell for!

Stopp opp og TENK!!

Hvem kan leve av følgere?

De eneste jeg vet om, er de som tar betalt for å vise deg hvordan du kan få følgere!

Og kanskje en og annen blogger som får reklameinntekter av å ha mange følgere. Du vet, de som bretter ut hele livet sitt og livet til naboen og ungen sin og oldemora si samtidig. De kan kanskje bli feite av å ha en drøss med følgere...  

Vi andre lever iallfall ikke av følgere!!!! Vi lever av kunder!! Følgere og kunder er IKKE det samme!

Og husk på hva din tid er verdt! Din tid er dyrebar! Og du får den aldri igjen!

Skal du da bruke den til å poste all mass på sosiale medier og tro at det er gratis??

Det er selvsagt ikke noe galt i å poste på sosiale medier. Det er selvsagt ikke noe galt i å ha mange følgere. Det er selvsagt ikke noe galt i å promotere deg selv og det du gjør via poster på Facebook og Instagram. Gjør gjerne det!

Men ikke tro at det er gratis! For det er det absolutt ikke! Det er en markedsføringsstrategi. Og en strategi som koster deg mye tid. Og i min verden er tid mye verdt! Så dette betyr at du må kalkulere hva det koster deg å  markedsføre på sosiale medier. Finn ut hvor mye tid du bruker og gang opp med hva denne tiden er verdt! DA ser du kostnaden! 

Pass på å ikke brenne deg ut. Ikke hold på til det tar fra deg gleden med det du egentlig er her for å gjøre, det du er god på og utgangspunktet for at du skulle poste på sosiale medier. Ikke hold på til du blir tappet for energi på grunn av oppgaver du ikke ante du skulle bruke så mye tid på.

Så, ikke la deg lure av at noen sier det ikke koster deg noe å få kunder, og at du kan få de gratis bare av å poste på sosiale medier. 

Det er ikke sant! 

Det koster mye!

I verste fall din frihet!

Ønsker du å ta din virksomhet online?

Få hjelp til å se hvordan du kan skape et profesjonelt digitalt system som hjelper deg å hjelpe dine klienter online?
Book din gratis samtale med meg her!