Du kan gjøre det! 

Nov 29, 2021

Du kan gjøre det! Du kan ta det steget du er så redd for å ta. Du kan våge selv om du er redd for å snakke høyt i forsamlinger. Du kan ta sjansen på å skape det livet du drømmer om. Jeg vet du er redd for at du ikke skal få det til, men du kan, du bare vet det ikke ennå, fordi det er ukjent for deg. Og vet du hva. Det kommer ikke til å bli kjent for deg heller, før du våger å ta sjansen.

Du kan ikke vente på at andre skal si til deg at det er trygt å gå, selv om jeg vet at du ønsker nettopp det. Men om du spør noen andre, vil de snakke ut fra sin frykt og hva de ikke tror at de kan selv, så hva vil det hjelpe deg?
 
 Du kan i alle fall ikke spørre mora di! Da er du dømt til å bli stoppet. Hun vil for alt i verden ikke slippe deg ut på noe som er utrygt og uforutsigbart.
 
Men vet du hva – drømmen din vil aldri være der hvor det forutsigbare er.
 
 Drømmen din er utenfor det. Drømmen din er der ute i det ukjente. Og det er dit du må gå, om du skal oppleve den. Du må ha mot som en løvinne som kjemper for ungeflokken sin. Du må kaste deg ut i det du ikke aner hvordan vil bli. Det er det de gjør, de som opplever å oppnå drømmene sine. De opplever ikke det, ved å holde fast ved det som er trygt og kjent. Der er du jo nå!! Og finner du drømmen din der?
 
Nei, den finnes nemlig ikke der… samme hvor mange steiner du løfter og vender på, vil du ikke finne den der. Om du fortsetter med det, vil du bare bli skuffet, igjen og igjen. Om du virkelig ønsker en forandring og vil oppfylle det som hjertet ditt hungrer etter – friheten av å gjøre det som er ment for deg – så er du pukka nødt til å sette deg i førersetet og deretter må du trå på gassen. Snu huet i den retningen du vil og trå på gassen. Det er ingen andre som vil gjøre det for deg!
 
Og spør for all del ikke dem som har parkert bilen og vil bli der de er…
 
Du vil jo ikke det!
 
Dette er ditt liv og din drøm. Ta ansvar og gå den veien du vet du må.
 
Ja, visst vil du møte på hindringer, ja, visst vil du kjenne på utfordringer…. Du må finne ut av ting du aldri hadde trodd du måtte finne ut av og du må bli kjent på steder du aldri kunne tro du måtte vite noe om…
 
Men du vil være sååå glad for at du tok sjansen!
 
For du vil oppdage nye vakre åser, du vil oppdage nye fjell og fjorder, nye folk og fe.. du vil meske deg i nye lukter og smaker… du vil utvide horisonten så mye at du vil gni deg i øya og klype deg i armen for å forsikre deg om at det du ser, er sant….
 
Noen ganger må du spørre om veien og du må lete og finne fram til avsidesliggende destinasjoner, men samtidig vil du være lykkelig for at du tok sjansen på turen og utforsket det nye terrenget.
 
Og mens du er der ute på din spennende, utfordrende og fantastiske oppdagelsesferd vil du tenke med gru på hva som ville skjedd, om du ikke hadde våget å sette deg selv i førersetet den gangen for 20 år siden… Du ville angre på at du ikke hadde våget og du ville bli så lei og sur av å se det samme dag ut og dag inn.
 
Ingen vekst, ingen utvikling – bare det samme gamle kjedelige hver eneste dag… og du hadde visna bort og tenkt tanker om hva som i huleste er meninga?
 
For du skjønner, vi alle trenger å være i utvikling og du er intet unntak.
Dessuten er du en eventyrer!
 
Og en eventyrer vil dø om hun ikke får lov til å være med på eventyr. Vil dø av å gjøre det samme igjen og igjen, dag ut og dag inn, vil dø av å ikke være fri…
En eventyrer kan ikke sitte og samle støv – hun må ut og se og kjenne og føle, smake og lukte og lytte. Glede seg til hver eneste dag av muligheter og spennende destinasjoner.
 
Derfor må du våge å gå. Du må våge å si ja til den drømmen du bærer i hjertet ditt.
 
Du kan be om hjelp og det er ingen skam å snu eller skifte retning, men du vet ikke hva som er rett, før du begynner å gå. 

 
 
Er du også en eventyrer? Sånn som meg? Som trengte disse tankene for 20 år siden…
 
Er du en som vil sette deg selv i førersetet og gå for drømmen, selv om det er skummelt?
 
Jeg vet hvordan du har det. Jeg våget ikke snakke til en potet engang, for 20 år siden. Men jeg måtte våge å velge noe annet for meg likevel.
 
Jeg hadde en drøm som ikke ville stoppe å banke på. Jeg hadde en visshet om at jeg var ment for noe annet. Jeg kunne ikke la meg selv visne hen. Jeg måtte ut! Ut på eventyr!
 
Om du ønsker det samme… våge å gå, våge å satse på deg, våge å sette kursen, våge å sikte høyt nok?
 
Så ta sjansen!
 
Om du vil bli helt fri ved å våge å satse på en virksomhet du kan ta med deg overalt også, som du kan styre fra en laptop, fra hvor som helst i verden… eller kanskje hjemmefra?
 
Så kan du det!
 
Jeg elsker å kunne jobbe hjemmefra og være fri til å gjøre det jeg vil hver eneste dag, men jeg måtte ta sjansen! Jeg måtte velge å tro på at jeg kunne gjøre det!
 
Om du ønsker det samme, kan vi ta en prat… så kan jeg hjelpe deg å se veien tydeligere, se hva som har holdt deg tilbake og hva som må til for å våge å gå… slik at heller ikke du blir en støvsamler som lar drømmene gå til spille…
 
Book en samtale med meg direkte i min kalender. Klikk på linken og finn den tida som passer best for deg, så tar vi en prat og finner ut av det: https://www.hegelinneberg.no/samtale
 
Jeg vet akkurat hvordan det er å være i veiskillet av Skal/skal ikke…
Og den som aldri våger, intet vinner….
 
Ikke la det bli deg. Men ta en prat og kom deg ut på spennende eventyr

Ønsker du å ta din virksomhet online?

Få hjelp til å se hvordan du kan skape et profesjonelt digitalt system som hjelper deg å hjelpe dine klienter online?
Book din gratis samtale med meg her!