Mental trening er viktig,
men du må ha med kroppen

Alt sitter i hodet, har du kanskje hørt – og det er veldig mye sant i det. Skifter vi tankesett er det utrolig hva vi kan utrette og hvordan vi kan påvirke vår egen kropp. Vi kan blant annet bestemme hva vi skal føle og på den måten bestemme hvordan vi vil ha det.
 
Tanker og følelser henger like tett sammen som to sider av en mynt. Hva vi føler er alltid en reaksjon på hva vi har tenkt.
 
Men det er en ingrediens til som er viktig å huske på for å ha det godt – omdannelsen av energien i kroppen. Jeg får klienter innom som sliter med energien, som forteller at de er så slitne, helt tomme for energi – de orker ingenting.
 
Hvorfor er det sånn?
 
Jeg mener det handler om at all energien blir holdt oppi hodet. Det er når vi glemmer å fordele energien i kroppen at vi blir slitne. Vi tenker oss slitne. Dersom vi åpner opp, beveger kroppen, strekker oss og smiler, får energien mulighet til å komme ned i kroppen og vi vil samtidig føle oss mer energiske.
 
Det er derfor det kjennes så godt etter trening. Det er derfor vi føler at vi får energi når vi trener selv om vil blir slitne. Vi blir slitne på en annen måte. Vi trenger ikke ta sikte på toppidrett for å oppnå dette, det holder å bevege oss – mosjonere litt.
 
Men det må vi! Vi kan ikke bare bli sittende og glane inn i en maskin, en telefon, et TV-apparat eller legge oss til på sofaen fordi vi er så slitne. Da ender vi opp i en dårlig sirkel og forstår samtidig ikke hvorfor vi er så slitne selv om vi ikke har gjort noe.
 
«Jeg forstår ikke hvorfor jeg er så sliten, jeg gjør jo minimalt og sover masse», kan jeg høre. Nettopp! Det er jo akkurat derfor hun er så sliten.
 
Vi er vant til å ta imot informasjon passivt, via media eller for eksempel på skolebenken. Mange skoler har etterhvert begynt å forstå hvor viktig det er med bevegelse. Det er blitt innført mer gymnastikk, mer fokus på tur og praktisk læring i skolen – heldigvis. Jeg vil tro ungene lærer mye raskere ved å være i bevegelse samtidig og ikke bare motta informasjonen passivt fra en lærer. De minste har i tillegg ofte problemer med å sitte i ro over lengre tid, da er det enda viktigere.
 
Men det er også viktig for oss andre. Også vi som er blitt voksne etterhvert. Beveger vi oss samtidig som vi tar inn ny kunnskap, vil vi lære mye lettere. Energien får flyte fritt i kroppen og blokkeringer frigjøres.
 
For energi skapes i kroppen ved bevegelse. Hvor mange av oss har ikke sittet og duppet i et møte, når noen har forsøkt å formidle noe med for eksempel en powerpoint-presentasjon. Monoton prat, og statisk informasjon på en skjerm.. GGJJJEEEEEESSSSSPPP…
 
Noen foredragsholdere har forstått dette og tar tak i publikum ved å bevege seg selv. De kan finne på å gjøre morsomme eller overraskende innslag i sin presentasjon. Jeg er sikker på at disse blir husket mye bedre enn de som formilder ved å stå på samme flekken. Om de i tillegg hadde engasjert sitt publikum ved å få de opp fra stolene sine og delta, ville opplevelsen blitt enda bedre og sjansen for å huske det som ble formidlet, mye større.
 
Forsøk å flytte fokus ned i kroppen. Nå som påsken kommer og du kanskje har noen fridager å gjøre ting litt annerledes på, er det en gyllen mulighet. Dans, gå en tur, løp eller lek med ungene. Gjør hva som helst bare det har med bevegelse å gjøre. Og kjenn hvordan energien får lov til å flyte i kroppen og fylle hele deg! Det er ikke alltid så mye som skal til heller. Bare reis deg opp fra stolen – strekk armene i været – hopp opp og ned – smil og le og kjenn at det skjer.
 

 
PS!
I disse dager kjører jeg gratiskurset: «Lær å stole på deg selv,
få energi og mot til å følge din egen vei»
I dette kurset får du blant annet innsikt i hva som som får energien opp, slik at du slipper å føle deg tom og sliten hele tiden.
I tillegg kan du lære hvordan tanker og følelser kan endre seg på bare sekunder og det handler om løfte selvfølelsen, bli modigere, få energi og frihet til å kunne følge drømmen og din egen vei i livet. Klikk på her for å melde deg på: –> GRATISKURS!

Skriv gjerne en kommentar :)

kommentarer

Next post:

Previous post: