Kursforberedelser – Selvtillit og perfeksjonisme

Det kribler i magen… smilet svinger seg fra øre til øre… jeg gleder meg! Og er samtidig litt spent. For nervøs kan jeg vel ikke kalle det. Jeg som skal hjelpe andre å tråkke utenfor komfortsona. Da må jeg være supertrygg og ha bein i både nesa og godt planta på jorda! Eller….???

Kurs-collage

Rush av adrenalin

Nei, vet du hva – jeg er superspent og også litt redd. Skrekkblandet fryd er vel ordet. For jeg gleder meg mest. Ser virkelig frem til å dra igang akkurat dette kurset.. som jeg har jobbet for så lenge. Et kurs jeg gjerne skulle gått på selv. For jeg har lyst til å få enda mer selvtillit og le enda mer. Jeg har lyst til å bli enda tryggere. Jeg har lyst til å tråkke ut av komfortsona og kjenne på sitringen i kroppen over å gjøre nye ting. Og så har jeg lyst til å hyyyyle ut i begeistring og skrekk på samme tid! Og ikke minst kjenne på den deilige mestrings-følelsen når jeg får til noe nytt.
For meg er dette å leve! Å kjenne på de forskjellige følelsene herje rundt i kroppen min. Det jeg frykter aller mest er apati og likegyldighet. Jeg vil heller ha rush av adrenalin i kroppen av spenning…. enn å ikke føle….

Ting tar tiiiiiid……..

Endelig ser jeg nå at kurset begynner å ta form – men det er jammen ikke bare bare. Sååå vanvittig mye som skal på plass. og ting tar jo alltid MINST 3 ganger så lang tid som antatt.

En ting er at det tar tid å tenke igjennom alle prossessene, få den riktige vinklingen, få riktige metoder til riktige øvelser osv. Uff nå ble det mye bruk av ordet «riktig». Skulle nesten tro jeg var en perfeksjonist – haha. Det har jeg lært å legge fra meg heldigvis. For dersom det skulle vært perfekt hadde det aldri blitt noe kurs. Det kan jo alltids gjøres bedre!! Så «godt nok» er «godt nok» har jeg lært meg. Men det har ikke alltid vært slik. Jeg har mange ganger ønsket å gå etter det perfekte – dvs = det umulige. Da hadde jeg blitt stående på stedet hvil! (Dette vil også være et tema i kurset.) Heldigvis så trenger man ikke være perfekt for å få selvtillit. Man kan bare være akkurat den man er. Akkurat slik man ser ut, med akkurat det man kan og alle sine feil og skavanker. Det å måtte være best eller bedre enn andre handler ikke om selvtillit – snarerer tvert imot. Nei selvtillit handler om å se sin egen verdi. Og gjøre det man har lyst til fordi man forstår at man er god nok akkurat slik som man er.

Verktøykassen

Men det finnes teknikker og metoder som kan hjelpe oss litt på vei. Jeg har i en periode av livet mitt vært veldig engstelig for å vise meg frem, ta plass, snakke høyt i forsamlinger og tenkt at det jeg sier ikke er så viktig. FEIL. Selvfølgelig er det jeg sier like viktig som det du sier – eller det noen andre sier. Jeg vet bedre nå. Men det tok tid og jeg trengte hjelp. Heldigvis har jeg vært så heldig å møte mennesker som har vist meg vei og gitt meg forskjellige verktøy på veien. Jeg har samlet i mange år, slik at jeg har fyllt opp verktøykassen min med en god del. Men det er alltid plass til flere og nyutviklede verktøy. Min verktøykasse har stooor plass. Jeg blir aldri utlært. Det er helt fantastisk. Jeg elsker å lære nye ting! Nå skal jeg elske å lære bort til deg – om du vil være med på veien og hoppe uti det sammen med meg. Om du vil våge å åpne opp for nye muligheter. Om du er klar for å ha det gøy – elske deg selv og elske livet!

verktøykasse

Om du ikke har tatt mitt lille minikurs – så gjør det gjerne nå! Fyll ut navn og email i den rosa boksen under og du er på kurs (NB! Tidsbegrenset!). Da får du litt følelsen av hvordan det er å jobbe med meg. Om det er noe du lurer på vedr. kurset send meg en email på  kurs@hegelinneberg.no. Det vil i løpet av kort tid bli oppdatert informasjon på siden min her vedr påmelding og flere detaljer. Kursdato for første gruppekurs blir tirsdag 27.august (kveldstid) her i Langesund og neste kurs vil starte 17.september.
Datoer for onlinekurs er ikke helt klare ennå, men planen er medio/slutten av september.

Klem fra Hege 🙂

Skriv gjerne en kommentar :)

kommentarer