Meridiandrenasje

Meridianer er i følge tradisjonell kinesisk medisin, kanaler med energi (qi) som går igjennom kroppen på kryss og tvers i et usynlig nettverk. Det er disse kanalene og punkter langs disse som benyttes ved vanlig akupunktur.
 
Meridiandrenasje ble utviklet for å kunne bruke akupunktur-punktene uten å sette nåler da det i gammel tid kun var leger som hadde lov til dette.
Meridiandrenasje er et verktøy som benyttes for å løse opp i blokkeringer og få flyt i energibanene for å oppnå energibalanse.
 
Behandlingen foregår i hovedsak ved at man fører en butt terapistav langs kroppens meridianer for å få flyt i disse. Ved skader og sykdommer stagnerer flyten av qi slik at det oppstår blokkeringer. Behandlingen går ut på å normalisere blodsirkulasjonen og refleksaktiviteten i meridianene.
 
Vi rydder opp i kroppens meridianer gjennom å balansere Yin og Yang eller den ene siden av kroppen mot den andre. Når det er en blokkering i energiflyten vil det dannes overskudd på den ene siden og underskudd på den andre og dermed ubalanser i kroppen. Metoden brukes for å trekke opp de affekterte meridianer der underskuddet ligger.
 

En metode innenfor meridiandrenasje er behandling av låst Iliosacral-ledd. Et mer folkelig utrykk for dette er ”bekkenløsning” som stort sett er kjent i forbindelse med graviditet. Når bekkenet har løse ligamenter på den ene siden er det alltid en blokkering på den andre. Denne behandlingen er en manuell teknikk som behandler ryggradens leddforbindelse og blokkerte iliosacral ledd. Behandlingsformen er mye brukt og med veldig gode resultater.
En del rygglidelser kommer i virkeligheten fra et låst iliosacralledd.
 
I tillegg finnes en metode for arrbehandling. Det er ofte følelsesløse og/ eller oversensible områder i forbindelse med arr på kroppen. Det er da viktig å få flyt i energien i meridianene som går over arrområdet da det alltid vil være en blokkering i disse.