Fotsoneterapi

Soneterapi er også kjent som refleksologi og er læren om hvordan soner på kroppen gir positive refleksvirkninger på de stedene i kroppen disse sonene er ment å representere. Ved å behandle sonene på føttene etter ulike systemer stimuleres kroppen til bedre balanse og helbredelse. Nervesystemet, blodsirkulasjon og hormonbalansen påvirkes.
 
Ved soneterapi gis en avslapning og stabilisering av det autonome nervesystemet. Det vil si den del av nervesystemet som er utenfor viljens kontroll. foot-740206_1280Det hender ofte at klienten faller inn i en dyp avslappet tilstand under behandling og noen faller i søvn. Man mener at denne stressfrigjøring henger sammen med at dagens sykdomsproblemer ofte er forårsaket av stress.
 
Solar Plexus er et sentralt punkt og en av kroppens sterkeste reflekser. Virkningen er avslappende og beroligende. Her ligger også trygghet som knyttes mot bryst og lungerefleksene, sammen med dype åndedrag.
 
Man har ikke noen vitenskapelig forklaring på hvorfor soneterapien virker. Allikevel viser studier og erfaringer at under behandling med fotsoneterapi åpner blodkarene seg, og øker blodgjennomstrømningen til vevsområdet tilsvarende refleksen som behandles. alternative-medicine-1327808_1280Det er derfor viktig å bedre sirkulasjonen i kroppen, og stimulere utskillelsen av avfallstoffene, slik at det ikke hoper seg opp skadelige mengder av toksiner i leveren, nyrene eller tarmsystemet. Den økte blodgjennomstrømningen vil hjelpe organene med å jobbe mer effektivt, og samtidig rense ut avfall og giftstoffer fra kroppen. Kjempefin behandling når en skal rense ut avfallsstoffer etter stort medisinforbruk eller en kostregulering. Mange kan kjenne symptomer i kroppen på en utrenselse når den blir satt i gang, som kraftigere lukt og farge på urin og avføring, økt svetteutskillelse, slim fra nese og svelg som kan variere i farge og konsistens.
 
Fotsoneterapi kan med hell kombineres med blant annet kinesiologi og øreakupunktur.