Aromaterapi – Massasjeterapi

AROMATERAPI
Aromaterapi er bruk av eteriske oljer i en eller annen form. Dette kan være direkte på affisert område ved hjelp av omslag, sittebad, inhalering osv eller de kan blandes i massasjeolje som er den vanligste anvendelsen. Aromaterapi betyr «behandling med lukt». Det er en helhetlig behandlingsmetode som har som mål å kurere en fysisk eller psykisk lidelse.
 
Aromaene har en dyp effekt på både sinnstemning og oppførsel så som søvn, forkjølelse, stress og smerter. Mange kulturer har i tusenvis av år kjent til plantenes helbredende kraft.
essential-oils-1433692_1280
Aromaterapien har sin opprinnelse fra oldtiden da de ulike tradisjonelle medisinske systemene ble utviklet. Det er funnet gamle papyrusutskrifter i Egypt fra 3500 f. Kr. som forteller hvordan de brukte aromatiske oljer til medisin og religiøse formål.
 
Det finnes over 100 forskjellige eteriske oljer. Disse har hver sin spesielle duft og utvinnes fra planter og trær. Alle deler brukes – så som blomster, frukter, frø, bark, røtter, blader og treverket. Oljene har antiseptiske og antimikrobisk virkning og øker derfor kroppens motstandskraft mot en rekke infeksjoner. Oljene kan virke avslappende og beroligende eller oppkvikkende og stimulerende. De eteriske oljene har forskjellige egenskaper. Noen av egenskapene er: betennelsesdempende, antiinflammatoriske, virusbekjempende, astringerende, vanndrivende, smertestillenede, antidepressive, krampeløsende, immunstimulerende, styrkende, avslappende osv.
Samtidig påvirker oljene ulike systemer i kroppen som fordøyelse, blodsirkulasjon, hud, luftveier, urinveier, nervesystem, muskel og skjelett osv.
 
AROMAMASSASJE
Å bruke eteriske oljer i kombinasjon med massasje er både beroligende og muskelavslappende. Man får løst opp i knuter som har satt seg i muskulaturen pga. spenninger og stress – det være seg fysisk eller psykisk. Mentalt stress setter seg ofte i rygg og nakkeområde som spent muskulatur. Særlig mellom ryggrad og skulderblad, samt innunder kraniekanten.
 
Leggene er ofte spent når det finnes spenninger i rygg/nakke. Det finnes en link mellom rygg og legger. Ved å også massere leggene får man en synergieffekt på behandlingen. Hode og føtter er viktige elementer både for å få en ro mentalt, men også for jording og kontakt med sitt indre.
 
Triggerpunkter kan også være fint å ta med i behandlingen for å få løst opp i spenninger og referert smerte (dvs. at smerten sitter andre steder enn der triggerpunktet sitter).
massasje
En full aromamassasje er veldig avslappende både fysisk og mentalt. Det er godt for kropp og sjel, samtidig som spent muskulatur blir løst opp i. Oppvarming med lett massasje og strykninger (effleurage) gir en god effekt på nervesystemet og er  avslappende og balanserende. Kraftigere og  dypere massasje (petrissage) løser opp i spenninger i muskulaturen.
 
MASSASJETERAPI
Her brukes massasjen som hovedbehandling i terapien. Det benyttes mer dyptgående massasjegrep, triggerpunkter og manipulering av muskelspenninger. I tillegg er massasjen ofte mer konsentrert om enkelte problemområder på kroppen. I utgangspunktet brukes kun baseolje og ikke de eteriske oljene (som gir duftene) i massasjeterapien, men det er fullt mulig å kombinere denne behandlingen med eteriske oljer.
 
BEHANDLING FOR ALLE
Alle mennesker kan bruke aromaterapi/massasjeterapi – alle aldre, friske og syke. Behandlingen tilpasses individuelt og terapeuten finner ut hva som passer best for den enkelte. En behandling med massasje er godt for kropp og sjel, særlig i vårt moderne samfunn med mye stress og økte belastninger.
Behandlingen er en god måte å forebygge sykdom på og lindre stressrelaterte plager.
 
KOMBINASJON MED ANDRE BEHANDLINGER
Aromaterapi og massasjeterapi kan med hell kombineres med øreakupunktur og fotsoneterapi på problemområder. F.eks. ved ryggsmerter, søvnproblemer, hormonelle plager, nattesvette, dårlig energi osv
 
BEDRIFTSMASSASJE
Ønsker du massasje ut på arbeidsplassen din? Klikk her: Bedrifts massasje.