≡ Meny

Om Hege

Om Hege post image

Jeg heter Hege Linneberg, er født og oppvokst i Oslo. I 2012 bygde vi hus og flyttet til Langesund i Telemark, hvor jeg nå bor med mannen min og våre to barn.

Bio
Helhetsterapeut NNH – ved Norsk Høgskole for Helhetsterapi.
Medisinsk grunnstudium ved Encefalon – Høyskole i Grunnmedisin.
Yrkesmedlemskap i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.
Registrert i «Registeret for utøvere av alternativ behandling» i Brønnøysund.
Jeg startet min praksis som helhetsterapeut i Oslo, januar 2005 – samme år som jeg avsluttet studiene.
I 2013 flyttet jeg praksisen til Langesund og Porsgrunn i Telemark.
Veilder og mentor med bakgrunn i terapeutiske studier, klientforståelse, forskning og egen erfaring.

Klemmer & Associates programmes:
– Personal Mastery
– Advanced Leadership
– Staff at Advanced Leadership

Aftenposten:
IT-konsulent, kursholder for salgsoppfølgingssystemer og salgskonsulent.

Men hvem er jeg?
Det er ikke et enkelt spørsmål å svare på, syns jeg. For meg dukker hele min og hele verdens eksistens opp i det spørsmålet og jeg kan fort begynne å tenke utover i de store perspektiver. Kanskje jeg ikke vet hvem jeg er. For går vi helt fysiologisk til verks, så er jeg ikke den samme som jeg var i fjor eller i går for den sakens skyld. Noen av cellene mine har gått av med døden og nye har kommet til. Og deles jeg opp, helt ned til den minste bestanddel, er jeg en samling atomer som flyter rundt og bare holdes sammen av energi. En samling med trillioner av atomer som fant hverandre og ble til meg. Dette er så fascinerende… syns jeg….. så det er vel litt av hvem jeg er kanskje?? Men det er jo ikke alt. Det er ikke den mentale biten – hva er den? Og den med følelser? Sansene mine? Hvor kommer de fra.
Jeg er nok en drømmer… det er det jeg er (det sier mitt stjernetegn også)…
Jeg elsker å sveve der oppe i tankene mine og forundre meg over både de små og de store tingene. Jo eldre jeg blir jo kortere ser jeg at livet er og jo mindre tid har jeg å kaste bort på viss vass og det å ikke gjøre det jeg synes er viktig for meg og de rundt meg. Jeg har vært i en felle av frykt tidligere, jeg kan fortsatt føle på nervøsitet, eller synes at noe er skummelt – for eksempel det jeg aldri har gjort før… men aldri aldri aldri får det lov å stoppe meg lenger. For meg handler det om å endre fokus, endre fra frykt til håp om noe gøy, noe spennende.
Det er nå vi lever, det er nå jeg må ta tak og gjøre det jeg elsker å gjøre. Det er nå jeg må utforske alt jeg har lyst til å utforske… gå ut der og gjøre det jeg kjenner er riktig i hjertet mitt, selv om det kan være skummelt. Jeg vil ikke sitte på gamlehjemmet og angre på at jeg aldri tok sjansen på å gjøre det jeg hadde lyst til.

Jeg vil ha det beste ut av livet. Vil ikke kaste bort tida på sure grynt og negativitet. Jeg vil le, danse og synge og jeg vil by på meg selv. Hjelpe der jeg kan hjelpe og bidra med det jeg tror andre kan ha nytte av. Å gi noe til andre er kanskje det viktigste for oss mennesker? Jeg opplever at mange føler det samme. Det å være til nytte og å kunne bidra, er også veien til god helse og et sunt liv. Og det handler ofte om de små tingene, en samtale, en berøring. Vet du at spedbarn er helt avhengige av berøring for å overleve…

Jeg vil spise god mat og jeg elsker å reise til spennende steder. Jeg vil møte nye mennesker og spørre dem om hvem de er?

Når vi er ute på reise (som jeg elsker), er det to ting som opptar meg (iallefall før vi fikk barn for 9 år siden – nå går det i all-inclusive-bamseklubb-og-«tjená», bak bardisken). Jeg vil bli litt bedre kjent med menneskene som bor der, og smake på det de spiser. Den lokale maten er spennende, synes jeg – den sier mye om de folka og kulturen deres. En gang vi var på reise i Thailand (min første), var vi et sted som het Surat Thani og der fantes det ikke en eneste turist. Ikke som vi så iallfall og vi skulle spise middag. Jeg var fast bestemt på å smake på maten akkurat slik som de spiste den.  Mannen min advarte meg (han hadde vært i Thailand før), men jeg sa at det var det som var spennende. Jeg liker sterk mat, sa jeg. Det var før jeg smakte på den retten i Surat Thani. Enden på visa var at mannen min måtte dele sin mat med meg, for at jeg ikke skulle være helt innhul da vi dro derfra. Hjelpes – det var STÆRT ja, men spennende var det jo og en historie vi har ledd mye av i etterkant.

Noen syns det er en klisjé å skulle tenke positivt. For meg, det eneste riktige. Å søke mot det som er positivt, godt og kjærlighetsfylt. Jeg elsker å le – le høyt. Kjenne at det vibrerer i alle kroppens celler og vite at det går bra med dem alle sammen- at de alle frå en boost av gledeshormonet som gjør livet godt og interessant. Jeg er sikker på at cellene liker det. At de da gjør sitt ytterste for å bli så bra som mulig…ut i fra hva de har som utgangspunkt, vel å merke…

Jeg trår feil, gang på gang. Men noen ganger er det disse feiltrinnene som skaper krydderet i tilværelsen. Som den gangen jeg forbannet meg selv over å ha kjørt helt til Stathelle (4 km) uten telefonen min. Jeg kunne ikke dra på jobb uten telefonen min. Det var bare å bite det i seg og snu bilen, midt på veien, vi kan gjøre det her i Bamble. Hjem og hente telefonen og jeg ble antagelig sikkert ti minutter forsinket. I det jeg kom til Herøya, som er ytterligere noen kilometer nærmere jobben måtte jeg bremse hardt opp. Det sto en haug med biler midt i veien… Sikkert 5 biler… de hadde kollidert og noen sto på huet ned i grøfta… ambulanse og politi var kommet til stedet…. det hadde akkurat skjedd… eller kanskje for ti minutter siden….

Kanskje det var tilfeldig… jeg tror ikke det…

Så er det kanskje på tide å si noe om hva jeg jobber med 🙂 Det er også en del av den jeg er.
Mitt virke går for tiden det meste ut på å veilede og å holde kurs… og jeg elsker å gjøre akkurat det. Dette tilbyr jeg online, så derfor har det ingenting å si hvor i verden mine kunder sitter. Vi «møtes» i den digitale verden, enten via PC eller på telefon. Mye av det jeg gjør er å vise andre veien igjennom tankestresset og på den måten oppnå en bedre hverdag. Vise andre hvordan tanker og følelser henger sammen og at vi mye kan velge hvordan vi vil ha det. Og noe av det jeg er aller mest opptatt av er at vi alle skal se vår egen verdi og virkelig kjenne på at vi er verdt noe, uavhengig av hva vi kan og hva vi gjør. Dersom vi ikke ser vår egen verdi, er det vanskeligere å heve stemmen og ta den plassen vi fortjener.
Om du ønsker å vite mer om dette, er det nyttig å være med på webinar og følge en gratis undervisningstime. Se forsiden for link til påmelding.

Jeg er utdannet Helhetsterapeut NNH fra Norsk høgskole for Helhetsterapi og har medisinsk grunnstudium fra Encefalon. Igjennom disse har jeg fått en større forståelse for hvordan kroppen henger sammen med sinnet og sjelen, samt hvordan energien og naturkreftene spiller en stor rolle i våre liv. Hva vi er bevisst og hva vi fokuserer på har direkte innvirkning på hvordan vi har det og hvordan kroppen vår fungerer.
Min hovedoppgave fra 2005, hadde også tema Selvtillit og trygghet – og var et studium i hvordan hva vi tenker, påvirker hva vi føler, og også vår fysiske kropp. Dette var et studium som gikk over 6 måneder med samtale og behandlinger og basert på 100 klientrapporter hvor dette temaet var i sentrum. Jeg gjorde funn relatert til sammenhengen mellom hvordan stress symptomer og smerter i kroppen kan ha sitt utspring fra fryktrelaterte tanker og annen form for negative tanker om selv – og et negativt selvbilde.
Dette viste det faktum at en del mennesker som opplever å ha smerter i kroppen, som kan ha sitt opphav fra mentale og emosjonelle blokkeringer (eksempelvis følelsen av lav selvverd), ber om behandling for smertene eller de fysiske symptomene, men har i realiteten større behov for en samtale og det å se tingene i et nytt lys og fra et annet perspektiv. Igjennom kurs og veiledning.

Før jeg utdannet meg til helhetsterapeut, jobbet jeg med IT i Aftenposten. Det var en stor og spennende bedrift, med mange mennesker og til tider høyt tempo. Det var også her jeg opplevde å gå fullstendig i lås, under et foredrag. Og som kanskje var hele grunnen til at jeg søkte meg over til en ny yrkesvei. Det ble en helt annen vei enn jeg kunne ha forutsett. Og hadde jeg visst at jeg skulle stå og holde kurs, hadde jeg kanskje søkt noe annet. En slags skjebnens ironi, men jeg er evig takknemlig for det idag…

Når jeg ikke er på jobb er jeg mest med familien min – mannen min og barna mine. Det er mye glede og mye tid som går med til diverse aktiviteter med ungene. Samtaler med barn er fantastisk, og det å følge dem i leken. Ikke bare stå og se på, men å delta. Vi voksne har vært barn en gang. De følelsene er fortsatt der inne. Våg å kjenn på dem. Det er en befrielse.