≡ Meny

Om Hege

Om Hege post image

Jeg heter Hege Linneberg, er født og oppvokst i Oslo. I 2012 bygde vi hus og flyttet til Langesund i Telemark, hvor jeg nå bor med mannen min og våre to barn. Hunden på bildet heter Bessie.

Så hvem er jeg?
Det er ikke et enkelt spørsmål å svare på, syns jeg. For meg dukker hele min og hele verdens eksistens opp i det spørsmålet og jeg kan fort begynne å tenke utover i de store perspektiver. Kanskje jeg ikke vet hvem jeg er. For går vi helt fysiologisk til verks, så er jeg ikke den samme som jeg var i fjor eller i går for den sakens skyld. Noen av cellene mine har gått av med døden og nye har kommet til. Og deles jeg opp, helt ned til den minste bestanddel, er jeg en samling atomer som flyter rundt og bare holdes sammen av energi. En samling med trillioner av atomer som fant hverandre og ble til meg. Dette er så fascinerende… syns jeg….. så det er vel litt av hvem jeg er kanskje?? Men det er jo ikke alt. Det er ikke den mentale biten – hva er den? Og den med følelser? Sansene mine? Hvor kommer de fra.
Jeg er nok en drømmer… det er det jeg er (det sier mitt stjernetegn også)…
Jeg elsker å sveve der oppe i tankene mine og forundre meg over både de små og de store tingene. Jo eldre jeg blir jo kortere ser jeg at livet er og jo mindre tid har jeg å kaste bort på viss vass og det å ikke gjøre det jeg synes er viktig for meg og de rundt meg. Jeg har vært i en felle av frykt tidligere, jeg kan fortsatt føle på nervøsitet, eller synes at noe er skummelt – for eksempel det jeg aldri har gjort før… men aldri aldri aldri får det lov å stoppe meg lenger. For meg handler det om å endre fokus, endre fra frykt til håp om noe gøy, noe spennende.
Det er nå vi lever, det er nå jeg må ta tak og gjøre det jeg elsker å gjøre. Det er nå jeg må utforske alt jeg har lyst til å utforske… gå ut der og gjøre det jeg kjenner er riktig i hjertet mitt, selv om det kan være skummelt. Jeg vil ikke sitte på gamlehjemmet og angre på at jeg aldri tok sjansen på å gjøre det jeg hadde lyst til.

Jeg vil ha det beste ut av livet. Vil ikke kaste bort tida på sure grynt og negativitet. Jeg vil le, danse og synge og jeg vil by på meg selv. Hjelpe der jeg kan hjelpe og bidra med det jeg tror andre kan ha nytte av. Å gi noe til andre er kanskje det viktigste for oss mennesker? Jeg opplever at mange føler det samme. Det å være til nytte og å kunne bidra, er også veien til god helse og et sunt liv. Og det handler ofte om de små tingene, en samtale, en berøring. Vet du at spedbarn er helt avhengige av berøring for å overleve…

Jeg vil spise god mat og jeg elsker å reise til spennende steder. Jeg vil møte nye mennesker og spørre dem om hvem de er?

Når vi er ute på reise (som jeg elsker), er det to ting som opptar meg (iallefall før vi fikk barn for 9 år siden – nå går det i all-inclusive-bamseklubb-og-«tjená», bak bardisken). Jeg vil bli litt bedre kjent med menneskene som bor der, og smake på det de spiser. Den lokale maten er spennende, synes jeg – den sier mye om de folka og kulturen deres. En gang vi var på reise i Thailand (min første), var vi et sted som het Surat Thani og der fantes det ikke en eneste turist. Ikke som vi så iallfall og vi skulle spise middag. Jeg var fast bestemt på å smake på maten akkurat slik som de spiste den.  Mannen min advarte meg (han hadde vært i Thailand før), men jeg sa at det var det som var spennende. Jeg liker sterk mat, sa jeg. Det var før jeg smakte på den retten i Surat Thani. Enden på visa var at mannen min måtte dele sin mat med meg, for at jeg ikke skulle være helt innhul da vi dro derfra. Hjelpes – det var STÆRT ja, men spennende var det jo og en historie vi har ledd mye av i etterkant.

Noen syns det er en klisjé å skulle tenke positivt. For meg, det eneste riktige. Å søke mot det som er positivt, godt og kjærlighetsfylt. Jeg elsker å le – le høyt. Kjenne at det vibrerer i alle kroppens celler og vite at det går bra med dem alle sammen- at de alle frå en boost av gledeshormonet som gjør livet godt og interessant. Jeg er sikker på at cellene liker det. At de da gjør sitt ytterste for å bli så bra som mulig…ut i fra hva de har som utgangspunkt, vel å merke…

Jeg trår feil, gang på gang. Men noen ganger er det disse feiltrinnene som skaper krydderet i tilværelsen. Som den gangen jeg forbannet meg selv over å ha kjørt helt til Stathelle (4 km) uten telefonen min. Jeg kunne ikke dra på jobb uten telefonen min. Det var bare å bite det i seg og snu bilen, midt på veien, vi kan gjøre det her i Bamble. Hjem og hente telefonen og jeg ble antagelig sikkert ti minutter forsinket. I det jeg kom til Herøya, som er ytterligere noen kilometer nærmere jobben måtte jeg bremse hardt opp. Det sto en haug med biler midt i veien… Sikkert 5 biler… de hadde kollidert og noen sto på huet ned i grøfta… ambulanse og politi var kommet til stedet…. det hadde akkurat skjedd… eller kanskje for ti minutter siden….

Kanskje det var tilfeldig… jeg tror ikke det…

Så er det kanskje på tide å si noe om hva jeg jobber med 🙂 Det er også en del av den jeg er.
Nå holder jeg på mye med kurs og jeg elsker å gjøre akkurat det. Vise andre veien igjennom tankestresset og få en bedre hverdag. Vise andre hvordan tanker og følelser henger sammen og at vi mye kan velge hvordan vi vil ha det.
Kurset heter «Våg å vise hvem du er» og dette er et onlinekurs som handler akkurat om det å våge. Det å våge livet, slik at vi kan høste fruktene. Slik at vi kan vise oss frem i alle våre farger og fasonger og spille musikken vi har på innsiden.
Før dette onlinekurset hadde jeg gruppekurs som også handle om å tørre å leke litt mer og bli litt friere og tryggere på seg selv. Jeg er opptatt av folks verdighet og selvverdi. Dersom vi ikke ser vår egen verdi, er det vanskeligere å heve stemmen og ta den plassen vi fortjener.

Ved siden av kursene har jeg en utdannelse innen Helhetsterapi og en praksis som Helhetsterapeut NNH, i Porsgrunn. Her fokuserer vi på hele mennesket – hvordan kropp og sinn henger sammen og påvirker hverandre. Min hovedoppgave som ble levert i 2005, gikk på frykt og selvtillit – og om hvordan vi kunne benytte helhetsterapien i denne sammenheng. Mange går rundt med stress og smerter, som bunner i fryktrelaterte tanker og en dårlig selvverdi. Dette medfører at en del går rundt med en lav selvtillit, ber om behandling for smerter i kroppen, men har kanskje mer behov for en samtale og det å se tingene i et nytt lys og fra et annet perspektiv. Detter er også en del av det som har drevet meg til å skape kursene mine.

Før jeg utdannet meg til helhetsterapeut, jobbet jeg med IT i Aftenposten. Det var en stor og spennende bedrift, med mange mennesker og til tider høyt tempo. Det var også her jeg opplevde å gå fullstendig i lås, under et foredrag. Og som kanskje var hele grunnen til at jeg søkte meg over til en ny yrkesvei. Det ble en helt annen vei enn jeg kunne ha forutsett. Og hadde jeg visst at jeg skulle stå og holde kurs, hadde jeg kanskje søkt noe annet. En slags skjebnens ironi, men jeg er evig takknemlig for det idag…

Når jeg ikke er på jobb er jeg mest med familien min – mannen min og barna mine. Det er mye glede og mye tid som går med til diverse aktiviteter med ungene. Samtaler med barn er fantastisk, og det å følge dem i leken. Ikke bare stå og se på, men å delta. Vi voksne har vært barn en gang. De følelsene er fortsatt der inne. Våg å kjenn på dem. Det er befriende.

Bio
Helhetsterapeut NNH – ved Norsk Høgskole for Helhetsterapi.
Medisinsk grunnstudium ved Encefalon – Høyskole i Grunnmedisin.
Yrkesmedlemskap i Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.
Registrert i «Registeret for utøvere av alternativ behandling» i Brønnøysund.
Jeg startet min praksis som helhetsterapeut i Oslo, januar 2005 – samme år som jeg avsluttet studiene.
I 2013 flyttet jeg praksisen til Langesund i Telemark og i september 2016 videre til Porsgrunn – Storgaten 161.

Klemmer & Associates programmes:
– Personal Mastery
– Advanced Leadership
– Staff at Advanced Leadership

Aftenposten:
IT-konsulent, kursholder for salgsoppfølgingssystemer og salgskonsulent.