Følg drømmene dine… sier alle… jeg også…

Hva betyr det å følge drømmene sine?

 
Det er veldig mange som skriver om å finne seg selv og følge drømmene sine, meg selv inkludert! Men hva vil det egentlig si? Jeg opplever at mange blir provosert av dette! At det er ikke så enkelt! Jeg hører folk si:
– Man må jo ha noe å leve av! – Man må jo ha en jobb! – Man må tjene penger! – Det er lett for deg å si det!  – Hva med alle de som ikke har det så bra?! osv osv
 
Ja – selvfølgelig!!! Jeg kan svare JA på samtlige utsagn, men er det ensbetydende med at man ikke kan følge drømmene sine? NEI!
Og er det ensbetydende med at jeg bare følger drømmen og er glad hele tida? NEI – ABSOLUTT IKKE!
 
MEN trenger det å være et likhetstegn imellom jobb og drøm? Kanskje jobb kun er et middel for å oppnå drømmene? Eller kanskje du ikke trenger tenke jobb eller penger i det hele tatt for å oppnå drømmene dine. Eller kanskje er det virkelig et likhetstegn mellom drøm og jobb for deg?
Jeg vet ikke hva du drømmer om. Kanskje det er å reise verden rundt? Kanskje det er å ha et hus på landet? Kanskje det er å bli verdensmester på ski? Kanskje det er å stå på en scene og synge? Kanskje det er å løpe maraton. Kanskje det er å ha mer tid til familie? Kanskje det er å leve av hobbyen din? Kanskje det er å kjøpe en splitter ny bil? Kanskje det er å gå ned 15 kg? Kanskje det er å ha god økonomi? Kanskje det er å bli frisk? Kanskje det er å gjøre karriere? Kanskje det er å finne en livspartner?
 
ID-100124244
 
Drømmer er så mye, men det er også en del av livet. Jeg tror vi alle drømmer om noe….
Hva om det er mulig å gjøre drømmene dine til virkelighet? Hadde det ikke vært verdt å gi de en sjanse? Kanskje har du satt opp usynlige vegger rundt deg som gjør at du ikke ser muligheten for å oppnå drømmen din?
Kanskje er den mye nærmere enn du tror? Kanskje er den mulig å nå? Kan det være at du legger unødvendige begrensninger på deg selv? Er du sikker på at det er dine egne begrensninger du lever etter? Kan det være andres oppfattelser du har hørt på siden du var liten… Andres begrensninger som har blitt en sannhet for deg?
 
Er det veien til drømmen som er for lang? Er det umulig for deg  å se hvordan den kan bli en realitet? Må den ligge helt klar og åpen foran deg for at du skal tørre å starte på den? Er det en mulighet at du kunne oppnå drømmen om du hadde sett alle skrittene du må ta for å nå målet?
Tenk for eksempel at du skal kjøre bil fra Oslo til Bergen – over fjellet. Må du se hele veien for å vite om du kommer i mål? Må du se alle svingene, bakkene, bilene og hindringene på veien før du tør starte på ferden over fjellet?
Jeg tipper du tør å ta fatt på turen uten å se hele veien på forhånd. Jeg tipper også at du er ganske sikker på å nå målet.
Kanskje kan det være slik for drømmene dine også? Om du tar ett skritt av gangen, følger svingene, motbakkene og utforbakkene (hu-hei) til du kommer i mål? Mulig tar det litt lenger tid enn å kjøre fra Oslo til Bergen.
Men om det tar et helt år – hva så? Om det tar 5 år – hva så? Om det er drømmen din som ligger i målområdet og du kommer til å nå den?
Kan det dukke opp hindringer på veien? Ja, antagelig kommer det noen hindringer, men kanskje er de mulig å forsere. Kanskje målet eller drømmen ikke er umulig å oppnå? Det er bare det å starte på det første skrittet.
Det første vanskelige skrittet.
 
ID-10012179
 
Hva ville skje dersom du kom i mål? Hva ville skje dersom du oppnådde din drøm? Den drømmen bare du vet om? Den som andre bare ser begrensninger rundt?
Hva ville skje dersom du ikke kommer i mål? Kunne du hatt det morro på veien allikevel?
 
Men kanskje det aller viktigste spørsmålet: Hva vil skje dersom du aldri tar steget mot din drøm – det du virkelig vil – det som du kjenner helt inni hjertet ditt at du har så lyst til å oppnå – det du gjerne vil tenke tilbake på når du blir gammel?
Er det ikke verdt å gi drømmen en sjanse?
 
Hvem er det du beundrer? Er det de som følger drømmene sine? Eller er det de som syntes at det meste er vanskelig? Hva tenker du om de som følger drømmene sine? Er det en gjeng med tullinger? Blir du provosert av dem? Eller tenker du at du skulle ønske det var deg?
 
Hva betyr det å følge drømmen?
 
Det er det egentlig bare du som har svar på. For det er bare du som vet hva drømmene dine er!
ID-10053102
Vi skriver 2014 – det er et nytt år – blanke ark og mange mange fargestifter.
Det er en gylden mulighet til å starte helt på nytt (vet du – det kan du forresten gjøre når som helst på året, men ikke si det til noen! Det er en hemmelighet 😉 )
Kanskje kunne du børste støv av gamle drømmer? Finne de frem igjen, og ta et lite skritt i den retningen. Kanskje er det verdt det!?
 

It is precisely the possibility of realizing a dream
that makes life interesting.

– Paulo Coelho, The Alchemist

 

Følger du drømmen din?

 
 

Skriv gjerne en kommentar :)

kommentarer

Next post:

Previous post: