En morsom bloggutfordring!

En liten uke før påske fikk jeg en utfordring fra min kjære venn Jamie Siv Joy Rognstad som står bak JA TIL MEG med Jamie Siv, om å skrive en blogg basert på 10 spørsmål hun lagde. Jeg fikk ikke på forhånd vite hvilke spørsmål jeg skulle svare på, men måtte takke ja eller nei til en utfordring. Jeg tenkte i ca 2,5 minutt, men visste egentlig med en gang at den utfordringen vil jeg ta! Jeg liker å hoppe ut i det som kan kile litt i magen. Dette ble litt utenfor komfortsonen ja!

Hvorfor blogger du?

For å dele tanker og opplevelser med kunder og følgere. Jeg liker at det skjer noe på en webside og en blogg levendegjør en forretning og en webside mye. Dessuten er det som min egen lille avis, hvor jeg selv er sjefsredaktør og bestemmer alt innholdet. Det vil si at alt som står skrevet kommer direkte fra kilden i motsetning til for eksempel en avisomtale hvor det er en utenforstående journalist som skal tolke et budskap først. Det kan godt være at en journalist er mye flinkere til å ordlegge seg, men det er ikke mulig at det blir like autentisk som om det kommer direkte fra den som eier stoffet. Derfor liker jeg veldig godt blogg-konseptet.

Hvem blogger du for?

Jeg blogger for de som ønsker en forandring i livet sitt og som kanskje kjenner seg igjen i min historie. De som begrenser seg selv ved at de ikke tør å gjøre det de egentlig har lyst til. Jeg blogger for de som er lei av å ta mer hensyn til andres meninger enn sine egne.
Jeg blogger for de som virkelig ønsker å gå veien mot sine mål og drømmer – ta det første steget og deretter gå steg for steg til tross for at det kan være utfordrende og ukomfortabelt på veien. På sikt har jeg en genuin tro på at det er mye mer ukomfortabelt å bli et sted man ikke vil være.
Jeg blogger for de som ønsker å ta plass og vise hvem de er, men som ikke helt vet hvordan de skal få til å bli kvitt sin frykt omkring dette.

DontDieWithTheMusic

Nevn en ting du ikke vil at andre skal vite om deg?

Oi, oi, nei dette spørsmålet likte jeg ikke Jamie 😉 Dårlig gjort altså!
Men men – her kommer det – hold fast!
Jeg ønsker jo å fremstå som en tvers igjennom sunn og ordentlig person som tar vare på meg selv såvel fysisk som psykisk. Det er derfor med tungt hjerte jeg er nødt til å fortelle at jeg har en fortid som storrøykende pønker! Ja nå skal jeg vedde for at du drar på smilebåndet!! Det å ha vært «pønker» syns jeg er litt kult da. For det har nærmest fått noe verdig over seg – det har fått en slags KULT-status. Selv om det i det store og hele den gangen handlet om å være en del av en akseptert gjeng som måtte følge noen satte underforliggende regler (eller kanskje mangel på regler) og som da igjen bunnet i en usikkerhet og et dårlig selvbilde. Men jeg kom meg ganske fort over dette pønkestadiet i livet, takket være min mor og far som investerte i en hest til meg. Da var det plutselig ikke så viktig å være med i pønkegjengen lenger. 😉
MEN – jeg er ikke særlig stolt over å ha mishandlet kroppen min i 10 år med disse giftpinnene. Det skulle jeg gjerne ha vært foruten. Det eneste positive jeg har fått ut av dette er at jeg kan fortelle andre om hva som skal til for å slutte og røyke! Og det er MYE lettere enn du tror! 🙂 Det gjelder som alt annet – bare å vite hvordan!. Nå er det 19 år siden jeg trakk inn min siste sigarett… og det er en SANN GLEDE å ha sluttet med denne vanvittige aktiviteten.

Hva er det føste du tenker på om morgenen når du våkner?

Å pokker’n er klokka så mye allerede!
Hehe.. neida – eller joda. Men jeg tenker jo på mye annet også. Som regel er dagens gjøremål noe som popper opp i hodet mitt ganske med en gang. Nye ideer eller ting jeg må huske på i løpet av dagen. Samtidig føler jeg meg priviligert som selvstendig næringsdrivende i den forstand at jeg kan velge selv når min arbeidsdag skal begynne. Så jeg nyter ofte rolige morgener sammen med barna mine før jeg leverer dem i barnehagen og starter på mine oppgaver for dagen. Det er fantastisk å ha denne muligheten, særlig når barna er små syns jeg. Så tar jeg heller noen jobbtimer igjen på kvelden om jeg trenger det.

Hvis du hadde ubegrenset tilgang til penger i ett helt år, hva ville du gjøre?

Da villle jeg sørget for at Unicef fikk ubegrensede midler av meg til å hjelpe barna som lider i verden. De gjør en formidabel innsats der det trengs og jeg sender penger til de hver eneste måned. Men jeg skulle så gjerne bidratt enda mer.
Så ville jeg ha opprettet et dyrepoliti i Norge, som kunne gjøre den jobben mattilsynet ikke klarer og politiet ikke har midler til. Slik at dyrene fikk et ordentlig beskyttelsesorgan og fikk den omsorg og pleie de har rett på.
Jeg ville slettet gjelda til alle jeg kjenner og så skulle jeg kjøpt meg en skikkelig fin båt. Dessuten hadde jeg tatt meg mye ferie og reist ut i verden en del. Men også kost meg mye hjemme med ubegrenset tilgang på sushi og ferske reker!

unicef

Hvilke tre land ville du reist til som du aldri har vært i før – og hvorfor?

Øverst på ønskelista er Tahiti – Moorea. Dit skal jeg en dag det er helt sikkert! Og da skal jeg bo i en av disse hyttene på påler uti havet med glassgulv hvor man kan se og mate fisker fra.
Så ville jeg tatt meg en tur på safari i Afrika – antagelig til Sør-Afrika eller Uganda.
Og så ville jeg se og kjenne på energien i Pyramidene i Kongenes dal – Egypt.
Dessuten har jeg vært mange steder rundt omkring i verden jeg gjerne ville reise tilbake til og oppleve mer.

Moorea-Tahiti

Velg tre veldedige formål og fortell hva du ville gjort for dem?

Uten tvil ville UNICEF, som hjelper barn over hele verden, være mitt første valg av veldedige formål.
Deretter å få til et dyrepoliti, kanskje igjennom NOAH – de gjør en fremragende jobb for dyrs rettigheter.
Så ville jeg valgt FLYKTNINGEHJELPEN. De får til fantastiske ting lokalt der det trengs. Bygger opp nye samfunn igjennom sine mange programmer og hjelper mennesker i nød.

Hva er du aller mest takknemlig for i livet ditt?

Jeg kan ikke velge en ting her. Jeg er heldig og  har veldig mange ting å være takknemlig for. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg klarer å finne glede i det meste og tenker så positivt som jeg gjør. Jeg er veldig veldig takknemlig for mine nærmeste rundt meg – både familie og venner. Jeg er såå takknemlig for at jeg er født i Norge – dette landet hvor vi kan leve så fritt – i fred, ro og harmoni. Vi har allverdens støtte og hjelp rundt oss – rike på det meste. Jeg er takknemlig for at jeg har god helse og gleder meg over livet. Jeg er takknemlig for at jeg evner å være takknemlig og for at jeg har lært å tenke positiv selv når det butter. Jeg er takknemlig for den motstand jeg har møtt, som har gjort det mulig for meg å endre på tankeprosesser og se nye veier. Jeg er takknemlig for at jeg er god nok!

Hva gjør du i din business, og hvorfor?

Jeg har utviklet et eget konsept som heter «Fra panikk til applaus» og som handler om å hjelpe folk til å se nye muligheter, nye veier. Og å få troa på seg selv og se at de er gode nok akkurat som de er. At det er grunn til å ta plass uansett hvem du er og hva du gjør. At vi er likeverdige alle mennesker og at det jeg sier er like viktig som det du sier og visa versa.
Jeg har vært igjennom en frykt for å ikke tørre si hva jeg mener, frykt for å snakke høyt til andre mennesker og ta plass. Denne frykten er ikke der lenger. Jeg har lært meg hvordan den kan overkommes og jeg kan nå la den fare, slippe taket i stedenfor. Jeg har sett at mange har det eller har hatt det på akkurat samme måte. Og jeg ønsker å bidra med det jeg selv har funnet ut av hjelper. Så jeg elsker å vise vei og lære bort de teknikker som har funka for meg. Det er en utrolig takknemlig jobb og god følelse når jeg ser at det samme også fungerer for andre – når jeg ser at det treffer og at andre kan leve ut sine drømmer og være seg selv uavhengig av andres meninger og tanker om dem. Det er nydelig. Det er magi for meg og det er grunnen til at jeg gjør det jeg gjør. Jeg kjører kurs i grupper eller har individuelle sesjoner.

Fra panikk til applaus!

Hva får deg til å le høyt og hjertelig?

Når jeg ser noen som går skikkelig på trynet – bokstavelig talt. Som i Americas funniest home videos (AFV). Jeg bare elsker det! Jeg ler så jeg får vondt i magen når folk faller og gjør de utroligste teite ting. Det er nyyyydelig. Tenk hvor kjedelig det hadde vært om alt var perfekt… nei grøss og gru 😉

afv

Tusen takk Jamie, for denne utfordringen. Det var jammen meg morsomme spørsmål du har gitt meg. Nå er det min tur til å gi stafettpinnen videre og jeg har utfordret min herlige venn Anne Brenneng, i Hedmark Hypnoterapi som har sagt ja til å ta denne utfordringen. Dette er ei dame jeg virkelig ser opp til og som er utrolig flink i det hun gjør. Håper du liker spørsmålene Anne – jeg gleder meg til å lese svarene dine 🙂

 

1. Hvilken hensikt har du med bloggen din?

2. Hva jobber du med og hvorfor?

3. Hva gir livet ditt mening?

4. Hvem er du egentlig?

5. Hva er frykt for deg og hvordan kjennes det i kroppen?

6. Hva er glede for deg og hvordan kjennes det?

7. Hva er din største drøm og hva gjør du for å nå den?

8. Hva er det beste du vet mennesker gjør for hverandre?

9. Hva ville du gjort om du fikk styre verden i ett år?

10. Hva er det du elsker å gjøre og hvor ofte gjør du dette?

 

Skriv gjerne en kommentar :)

kommentarer