1.Sett deg et mål! 2.Tål smerten!

Det gjelder å sette seg et mål og det gjelder å tåle smerten for å komme dit!

Uansett hvilket mål man setter seg og på hvilket område i livet det er snakk om, er det viktig å vite hvor vi skal dersom vi ønsker å endre noe. Uavhengig om det handler om jobb, utdannelse, idrettsprestasjoner eller av annen privat karakter.
Og så må vi tåle smerten det er å gjøre en endring. For mange ganger kan det være smertefullt.
I de aller fleste tilfeller kreves iallefall en viss grad av innsats.
Men det er ikke sikkert den blir så vanskelig å tåle som man i utgangspunket hadde trodd. I noen tilfeller vil det være mer smertefullt å bli værende der man er.

Jeg mener iallefall at for å få til en endring, må man sette seg mål. Da først kan man begynne å bevege seg i riktig retning. Da først kan man ta det første steget. Det er nødvendig å ha noe å styre mot, noe å peile inn på. For har vi ikke en ønsket destinasjon, så har vi heller ingen grunn til å gjøre noe som helst. Da har vi ingen grunn til forandring. Så dersom du ikke er fornøyd med der du er. Dersom du har lyst på et annet resultat, er du nødt til å sette deg et mål.

Jeg setter meg mange mål. Både når det gjelder jobben min og privatlivet. Og flere mål på begge områder. Da har jeg noe å bevege meg mot.
Det er ikke sånn at jeg på død og liv er nødt til å nå alle målene mine. Kanskje endrer kursen seg underveis, men å legge opp et mål og så gå mot det er helt nødvendig for å i det hele tatt starte på det første viktige steget i en endringsprosess.

Her er en liten illustrasjon av hva jeg mener. En bitteliten videosnutt av et av mine private mål iår. Et mål som nå nærmer seg destinasjonen med stormskritt. Jeg kan begynne å skimte målstreken. Men jeg er fortsatt ikke helt sikker på om jeg kommer helt i mål. Det er ikke det viktigste heller. Det viktigste er at jeg beveger meg i riktig retning. Og ikke minst – at jeg har det gøy underveis 🙂

beklager vinden… og make-up’en 😉

Vel – det ser kanskje ikke supergøy ut å løpe, men fy søren så herlig det er når jeg er ferdig med dagens treningsøkt – digger den følelsen!
Og dette er egentlig bare et delmål. Hovedmålet er å holde meg sunn og frisk, så jeg kan ha det gøy med ungene mine i mange mange år. DET er et superviktig mål for meg og veldig veldig motiverende. Så når bakkene blir som tyngst og jeg kjenner at hjælp så slitsomt… snur jeg om tankene i hodet mitt og ser for meg smilet til ungene og at vi leker og har det gøy sammen. Da blir det plutselig mye lettere å løpe 🙂

Så – hva gjør du for å få til en forandring i livet ditt når du ønsker det?

Skriv gjerne en kommentar :)

kommentarer